Nalazite se ovdje: NaslovnicaTemePorodica i obitelj

MILENIJALCI I LJUBAVNO PONAŠANJE

U današnjem individualističkom –svako sebi- vremenu, te ujedno virtualnom vremenu gdje je nerijetko vrlo teško odrediti što je stvarnost, a što samo kombinacija slike i teksta na zaslonu Vašeg kompjutera ili pametnog telefona, dolazi i do pojave nekih sasvim novih, atipičnih oblika ljubavnog ponašanja, kao i originalnih naziva koji uz sve to idu.

Opširnije:MILENIJALCI I LJUBAVNO PONAŠANJE

IZGUBLJENI U PRIJEVODU...

Koliko puta smo svi čuli onu poznatu „očevi jednoše kiselo grožđe, a sinovima zubi trnu...“ ? Osobno – jako puno puta sam ju čula. Također, na žalost mnogi još uvijek kao da ne shvaćaju bit tog upozorenja…

Opširnije:IZGUBLJENI U PRIJEVODU...

Igralište: Odlazak u park ili na modnu pistu?

Koliko puta ste se u parku ili na igralištu s vlastitom djecom, lijepo, koliko ste dugi i široki sjeli u pijesak i igrali se, pravili brežuljke od pijeska, stazu za autiće i slično? Ako jeste, kakve su bile reakcije okoline?

Opširnije:Igralište: Odlazak u park ili na modnu pistu?

Misli pape Franje

Rekao bih da je obitelj važna ne samo za evangelizaciju novog svijeta već da je obitelj važna, potrebna za opstanak čovječanstva. Bez obitelji, kulturni opstanak ljudske rase bio bi u opasnosti. Obitelj, htjeli mi to ili ne, je temelj. (Radijski intervju, Rio de Janeiro, Brazil, 27. srpnja 2013.)

Naša vodilja

Znanost bez religije je šepava, a religija bez znanosti slijepa. 

Albert Einstein

NAŠA DANAŠNJA PORUKA

Nažalost, ono što je odbačeno nije samo hrana i višak stvari, nego često i sama ljudska bića, koji su odbačena kao “nepotrebna”. Na primjer, to je strašno i pomisliti na djecu koja su žrtve pobačaja, koji nikada neće vidjeti svjetlo dana; djeca koja se koriste kao vojnici, zlostavljana i ubijena u oružanim sukobima; i djecu se kupuje i prodaje u tom strašnom obliku modernog ropstva koje je trgovina ljudima, što je zločin protiv čovječnosti.

Papa Franjo

10 zapovijedi opuštenog mira

1. Samo danas trudit ću se da proživim dan ne želići riješiti problem svoga života odjednom.

2. Samo danas pazit ću najvećom pomnjom na svoje nastupe: otmjen u vladanju, nikoga neću kritizirati, neću druge ispravljati i popravljati... samo sebe sama.

3. Samo danas bit ću sretan, jer sam siguran da sam stvoren za sreću... ne samo na drugom svijetu nego i na ovom.

4. Samo danas prilagodit ću se okolnostima, ne zahtijevajući da se one prilagode mojim željama.

5. Samo danas posvetit ću pet minuta svoga vremena dobrom čitanju, kao što je hrana nužna za život tijela, tako je dobro štivo nužno za život duše.

6. Samo danas učinit ću dobro djelo, a da to nikome ne kažem.

7. Samo danas učinit ću nešto što inače ne činim rado, ako u mislima osjetim da sam povriješen, trudit ću se da to nitko ne primijeti.

8. Samo danas načinit ću točan raspored. Možda ga neću točno držati, ali ću ga napraviti. Izbjegavat ću dva zla: napetu žurbu i neodlučnost.

9. Samo danas čvrsto ću vjerovati - čak i ako bi okolnosti pokazale suprotno - da se dobrostiva Božja providnost brine za mene kao da nikoga drugoga nema na svijetu.

10. Samo danas neću strahovati. Naročito se neću bojati radovati svemu što je lijepo i vjerovati u dobro. Dano mi je da 12 sati činim dobro; mogla bi me obeshrabriti misao da to moram činiti cijeli život.

papa Ivan XXIII.

Posjete

Imamo 484 gostiju i nema članova online

Idi na vrh